Contacteaza-ne
 

    Evoluam           
impreuna
 
 
 
Prima pagina
Despre noi
Alpha Bank Romania
Actionari si Consiliu de Administratie
Serviciile Noastre
Politica de Finantare Leasing
Echipamente Disponibile
Vehicule Disponibile
F.A.Q Leasing
Cariere
Contact
Informatii utile:

Curs valutar Alpha Bank
Cotatii EURIBOR 3M

Protectia consumatorului - ANPC Protectia Datelor cu Caracter Personal Politica privind Modulele Cookie Termeni si Conditii
1. Care este valoarea bunului?

Valoarea initiala reprezinta valoarea de intrare a bunului si cuprinde pretul de achizitie al bunului conform facturii emise de furnizor sau declaratiei vamale, dupa caz, la care se adauga toate costurile aferente importului, plati vamale, taxe si impozite stabilite conform dispozitiilor legale, cheltuieli de transport si alte cheltuieli accesorii, daca ele nu sunt suportate separat de catre utilizator, sau de catre o terta persoana, in baza unei conventii separate.


2. Care sunt modalitatile de plata a ratelor de leasing?

Platile se efectueaza lunar, conform scadentarului anexa la contractul de leasing. Plata se efectueaza prin ordin de plata sau bilete la ordin.


3. Se pot achita in avans rate de leasing?

Se pot face plati anticipate a ratelor de leasing. Pentru aceasta se intocmeste un act aditional la contractul de leasing si se intocmeste un nou scadentar al ratelor de leasing ramase de plata.


4. Se poate achizitiona bunul inainte de expirarea contractului de leasing?

Utilizatorul are dreptul, in baza unui acord scris al Alpha Leasing Romania IFN, chiar inainte de expirarea contractului, sa achizitioneze bunul, dar nu mai devreme de 12 luni, asa cum prevad dispozitiile legale in vigoare. In acest caz costul acestei tranzactii va fi egal cu suma viitoarelor rate, la care se aplica rata de discount asa cum este definita in anexa aferenta bunului pentru care se exercita dreptul de achizitie, plus valoarea reziduala corespunzatoare la expirarea contractului de leasing.


5. Se poate modifica durata unui contract de leasing?

La cererea utilizatorului se poate modifica durata contractului de leasing prin reducerea sau prelungirea acesteia si re-scadentarea ratelor de leasing in consecinta.


6. Ce se intampla in cazul furtului sau distrugerii totale a bunului finantat?

Daca bunul este pierdut, furat, distrus sau sufera deteriorari iremediabile din indiferent ce motive, utilizatorul il va informa prompt pe finantator asupra situatiei survenite si va plati finantatorului intreaga suma reprezentand daune rezultate din aceasta cauza. Utilizatorul va putea recupera daunele de la societatea de asigurare.


7. Utilizatorul poate circula cu autoturismul in afara tarii pe perioada desfasurarii contractului de leasing?

La cererea clientului Alpha Leasing Romania IFN elibereaza o declaratie prin care isi exprima acordul ca utilizatorul sa paraseasca temporar tara cu autoturismul respectiv. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca utilizatorul sunt: sa nu aiba rate de leasing restante si sa aiba incheiata si valabila pe perioada deplasarii asigurarea autoturismului pentru strainatate (pentru avarii si furt).


8. In cazul in care clientul nu este din Bucuresti care este procedura?

Clientul trebuie sa contacteze oricare dintre sucursalele Alpha Bank din teritoriu unde va primi toate informatiile necesare si unde pot avea loc toate formalitatile in vederea semnarii contractului de leasing.


9. La ce adresa de e-mail pot anunta modificari ale sediului social?

Modificarea sediului social poate fi anuntata trimitand o notificare pe adresa de e-mail: info@alphaleasing.ro


10. Ce avantaje am daca optez pentru un leasing imobiliar?

Principalele avantaje in cadrul contractarii unui leasing imobiliar sunt urmatoarele:
  • activul finantat constituie, in general, singura garantie a tranzactiei
  • nu intra in finantareTVA-ul aferent valorii proprietatii
  • din rata de leasing sunt deductibile: valoarea amortizarii, a dobanzii si a TVA-ului